Raw Energy Bars

Benodigdheden: DSC03520

– keukenmachine (of handmatig mengen in een grote schaal)

– keukenweegschaal

– ovenschaal

– huishoudfolie

– 35 gram gedroogd fruit, bijvoorbeeld appel, dadels of (ongezwavelde) abrikozen

– 90 gram rozijnen DSC03524

– 20 gram Amaranthvlokken

– 60 gram pompoenpitten

– 60 gram zonnebloempitten

– 30 gram geroosterde sesamzaadjes

– 10 gram gemalen lijnzaad (dit kan overigens buiten worden gelaten)

– volle eetlepel honingcreme

– 50 gram gesmolten kokosolie virgin/ extra*

– flinke vingersnuf Himalaya of Keltisch zeezout

Uiteraard alles bij voorkeur biologisch. Alle ingrediënten zijn sowieso bij de biologische reformwinkel te verkrijgen.

Zet de bak van de keukenmachine op de weegschaal en zet de stand op nul. Knip of snij de appeltjes of het andere gedroogde fruit fijn en doe het vervolgens samen met de andere ingrediënten in de schaal en als laatste het zout, de kokosolie en honingcreme.

Pulseer het geheel. Tussendoor even de resten van de zijkant afhalen en nog verder pulseren tot er een groffe, korrelige geheel ontstaat. Strooi wat amaranthvlokken over de bodem van de ovenschaal en bekleed het vervolgens met een laag huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat het geheel na het invriezen goed uit de ovenschaal komt. De inhoud van de schaal mag nu in de ovenschaal, stamp het geheel gelijkmatig aan met een taartschep (of een grote lepel). Trek vervolgens zachtjes de folie naar het midden aan alle zijden, dit vergemakkelijkt het uithalen.

Daarna een half uur tot een uur in de vriezer. Trek voorzichtig aan de folie om het in zijn geheel eruit te kunnen halen. Hak het in blokjes met een groot mes. En hup, weer terug de vriezer in. Anders wordt de kokosolie te zacht en valt het uit elkaar.

Nu heb je een snelle gezonde energiesnack voor tussendoor.

* In de winter kan de olie verhard zijn door de koude temperatuur. Even op de verwarming zetten helpt om het weer zachter te maken. Of even au bain marie opwarmen, in een pan met heet water.

* Optie: Voordat je het mengsel in de ovenschaal doet, kun je ook wat geraspte kokos over de bodem strooien. Zo krijg je snacks met een kokos topping.

%d bloggers liken dit: