Raw Chocolate Fudge

Een heerlijke zoet ,verantwoord chocolaatje voor tussendoor. En helemaal zelfgemaakt! Hoe kleiner de stukjes, hoe langer je ervan geniet 😉

Benodigdheden:

–       keukenmachineOLYMPUS DIGITAL CAMERA

–       digitale keukenweegschaal

–       koffiemaler

–       plastic bak/ of schaal

–       rechthoekige ovenschaal

–       huishoudfolie

–       groot keukenmes

–       lepel + taartopschepper

–       40    gram cacaonibs

–       20    gram gepelde hempzaadjes

–      110   gram geblancheerde amandelen (dus zonnder schil)

(-     10   gram teffmeel)

(-     gedroogde chiliflakes, maar dit is persoonlijk 😉

Bovenstaande in bak/ schaal op weegschaal afmeten. Daarna beetje bij beetje in de koffiemaler en daarna meteen in de bak van de keukenmachine. Zet het weer op de weegschaal en daar mag nog bij:

–       10 gram blonde ‘coconut palm sugar’/ palmsuiker

–       30 gram kokosolie

–       30 gram rozijnen

–       30 gram/2 flinke theelepels honing crème of één flinke eetlepel

–       5 gram maca

–       snuf Himalaya of Keltisch zeezout

Bij voorkeur natuurlijk alles biologisch.

Alles in keukenmachine (met mesje) totdat alles aan elkaar plakt en een bruine massa is geworden. Verdeel het met de lepel in de ovenschaal dat met één laag huishoudfolie is bedekt, bodem en zijkant. Dan met taartschep alles mooi plat aandrukken. Eventueel geraspte kokos overheen strooien en dan nog een keer met taartschep goed aandrukken. De vriezer in, na half uur/ uur uithalen en in kleine bonbonblokjes formaat snijden met een groot keukenmes. En weer terug de vriezer in. Kan ook in koelkast worden bewaard.

Of met de hand balletjes van het mengsel draaien en in een bak met kokosrasp doen. Het deksel erop en dan schudden.

Advertenties