Benodigdheden:
– koffiemaler
– dunschiller
Ingrediënten:
– 4 grote blaadjes Turkse sla, gewassen en in de breedte in reepjes snijden
– 1/4 rode puntpaprika in reepjes zonder zaad
– 1 wortel/ kleine winterpeen, met dunschiller de buitenkant eraf, vervolgens de twee uiteindes afsnijden. Vervolgens in de lengte met de dunschiller in dunne slierten snijden.
– 1/2 avocado in kleine blokjes
– 1/2 rode peper, maar dit is uiteraard weer persoonlijk
– 1/4 van een grote komkommer, buitenkant eraf met dunschiller en vervolgens in dunne plakjes snijden
– handjevol verse koriander
– pompoenpitten
– twee eetlepels verse gemalen lijnzaad (koffiemaler)
Alles in een saladebak, en als laatste erbij:
– snuf Himalaya of Keltisch zeezout
– sap van een halve limoen, kan ook van een hele
– olijfolie vierge, mag lekker royaal
Alles goed hutselen. En lekker uit de ‘bak’ eten. Dit is een flinke maaltijdsalade voor een persoon.