Turkse sla met koriander en avocado

Benodigdheden:

– koffiemaler

– dunschiller

Ingrediënten:

– 4 grote blaadjes Turkse sla, gewassen en in de breedte in reepjes snijden

– 1/4 rode puntpaprika in reepjes zonder zaad

– 1 wortel/ kleine winterpeen, met dunschiller de buitenkant eraf, vervolgens de twee uiteindes afsnijden. Vervolgens in de lengte met de dunschiller in dunne slierten snijden.

– 1/2 avocado in kleine blokjes

– 1/2 rode peper, maar dit is uiteraard weer persoonlijk

– 1/4 van een grote komkommer, buitenkant eraf met dunschiller en vervolgens in dunne plakjes snijden

– handjevol verse koriander

– pompoenpitten

– twee eetlepels verse gemalen lijnzaad (koffiemaler)

Alles in een saladebak, en als laatste erbij:

– snuf Himalaya of Keltisch zeezout

– sap van een halve limoen, kan ook van een hele

– olijfolie vierge, mag lekker royaal

Alles goed hutselen. En lekker uit de ‘bak’ eten. Dit is een flinke maaltijdsalade voor een persoon.

Advertenties