Het belang van zout. ‘Sole’ als pure zonnelichtenergie.

“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” 

Khalil Gibran

Elke ochtend begin ik met een groot glas lauwwarm (alkalisch) water met een theelepel sole. Na een nacht slapen heeft je lichaam gevast als het ware en dat maak je langzaam wakker door lauwwarme vloeistof in te nemen op nuchtere maag. Organen kunnen zo lekker op gang komen. En de sole bevat meer dan 8o mineralen en spoorelementen dat het lichaam  nodig heeft en niet zelf kan aanmaken. Daarnaast reinigt het je van zware metalen (zoals fluoride in tandpasta of kwik van amalgaamvullingen), pesticiden (groenten en fruit), andere gifstoffen en stress (emoties).

Je kan hiervoor het beste Himalaya of Keltisch zeezout gebruiken, zout dat niet geraffineerd is. Zout is van levensbelang voor ons. Ons lichaam bestaat uit meer dan 70% water, net als Moeder Aarde met haar wateren.

Het is een goedkope en efficiënte manier om je dagelijks te mineraliseren en te alkaliseren om ziekte en verzuring tegen te gaan.

Dit is niet zo vreemd, als je bedenkt dat:

  • we als baby’s in de baarmoeder in een zout badje liggen dat we ‘vruchtwater’ noemen en dat verdacht veel lijkt op een verdunde oceaan en ons hersenvocht eveneens een zoutbad is.
  • ons bloed zout smaakt, evenals ons zweet en onze tranen, bloed voor 0,9 procent uit mineraalzouten bestaat en de samenstelling ervan voor 98% identiek is aan zeezout.
  • we op maar liefst drie cruciale niveaus een verdunde oceaan zijn, te weten ons bloedplasma, ons lymfatisch stelsel en het vocht dat onze cellen omringt.
  • diarree wordt verholpen met een simpele water- en zoutoplossing en we zoutoplossingen toegediend krijgen in een ziekenhuis om ons in leven te houden.
  • je hebt (ongeraffineerd) zout nodig om voedsel te verteren.

De voorvoegsels ‘sal’, ‘sel’ en ‘sol’ slaan allemaal op zout. Zout betekent in het Latijns ‘sal’ en hier komt ook het woord ‘salaris’ vandaan. Romeinse ‘sol’daten kregen namelijk gedeeltelijk hun “sol’-dij uitbetaald in zout. Zout is van oudsher belangrijk voor de inwendige mens.

Zonlicht en water
De Keltisch benaming ‘Sole’ is een verwijzing naar de zon, de grootste bron van licht op onze planeet. En zeker de belangrijkste. Zonder zonnelicht is er geen leven. Zeezout is een product van de interactie tussen zonlicht en water. Zoutkristallen zijn de enige kristallen die oplossen in water en moeten gezien worden als geconcentreerd, vol-spectrum licht.

Sole mineraliseert en alkaliseert dus niet alleen, het leidt ook letterlijk en figuurlijk tot verlichting! Deze wijsheid vinden we in onze taal terug: een ander woord voor zout is ‘halyt’, dat ‘heilig licht’ of ‘heel licht’ betekent..!

Sole

Het recept is simpel: Meng 1/3 zout met 2/3 water

Vul een glazen pot(je) of fles voor eenderde met Keltisch zeezout, vul af met 2/3 zuiver water en schud met het deksel of de dop erop enkele keren krachtig. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen korrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen. Als de oplossing bijna op met daarin de onopgeloste zoutkorrels, kun je het gewoon aanvullen met gezuiverd water en eventueel nog meer Himalaya of Keltisch zout.

Een natuurlijk mineralensupplement dat het eeuwig leven heeft, wat denk je dat het met jou gaat doen?

Je geeft je lichaam dan een evenwichtig menu van ruim 80 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen. Voor je cellen zijn dit zogeheten ‘electrolyten’, die de electro-magnetische communicatie tussen je cellen verbeteren..!

Puur, onbewerkt zeezout bestaat uit maar liefst 84 mineralen en spoorelementen die allemaal in de juiste verhouding, samenstelling en balans staan ten opzichte van elkaar en zo een perfecte synergie vormen, die de letterlijk de “oersoep” is van het leven. 

Maart 2013. Inmiddels heb ik het alweer bijgesteld. Begin nu elke ochtend met een liter lauwwarme sole met drie eetlepels zoutoplossing. Ik gebruik hiervoor de glazen sapflessen (1 liter) van de Abert Heijn. Ook handig om meteen een flessenborstel aan te schaffen.

%d bloggers liken dit: