Raw Veggie Sushi

Benodigdheden:

– Nori vellen (zeewiervellen voor sushi).  Te koop bij een toko

– Bleekselderij

– Rode of gele paprika

– Komkommer

– Avocado

– Wortel

– Limoen

– Himalaya of Keltisch zeezout en verse zwarte peper uit een molentje

– Dunschiller

Prepareer de groenten. Pak van de bleekselderij een stengel en snij er een reep van. In de lengte van een nori vel in de breedte. Ongeveer tussen een halve en één centimeter. De paprika ook in reepjes en de ‘krommingen’ afsnijden zodat je mooie rechte reepjes hebt. Hetzelfde geldt voor de avocado. Als de komkommer biologisch is, hoef je de schil niet af te halen. Snij er een mooie stengel van. Gebruik niet de zaadlijst, die is te nat. Bij de wortel de buitenkant afhalen met een dunschiller en in de lengte mooie reepjes van schillen.

Leg de reepjes op één kant van het nori vel (de breedte gebruiken). Doe er een snufje zout overheen en royaal verse peper. Aan de andere kant van het vel druppel je limoensap. Over een oppervlakte van drie centimeter van de kant af.

Rol dan de kant met de groentereepjes op en snij met een scherp mes de rol in zo’n drie centimeter rolletjes. Meteen serveren!

Smakelijk!!

Zeewier is rijk aan jodium wat belangrijk is voor de schildklier. In de schildklier wordt alles gereguleerd wat met hormonen heeft te maken. In ons Westerse dieet krijgen we veel te weinig jodium binnen. In Japan is de jodiumopname het hoogst en heeft het minst te maken met prostaat- en borstkanker. Prostaat- en borstkanker zijn schildklier gerelateerd. Alleen een verzuurd lichaam heeft te maken met een hyper- of juist een langzaam werkende schildklier.

Foto volgt nog -van de sushi- 😉

%d bloggers liken dit: