Avocado kokosnoot smoothie

Laatst was ik in de toko Amazing Oriental in Eindhoven. En heb hier toen meteen drie jonge kokosnoten ingeslagen. Maar ook ‘seasoned dried seaweed’, deze is niet bedoeld voor sushi. Dit is echt een snack zeewier, lekker knapperig en ziltig. Een aanrader! Bevat een hoog gehalte aan jodium en dat is goed voor de schildklier. Helaas bevatte deze versie ook maïsolie… Anyway, back to the smoothie.

Benodigdheden smoothie:

– Jonge kokosnoot

– Halve rijpe avocado

Rijpe avocado

– Pinch Keltisch of Himalaya zeezout

– Een limoen of honing, smaakafhankelijk

– Optie: Gerste-/ tarwegraspoeder (of een handjevol spinazie)

– Optie:  Theelepel kokosnootolie Extra virgin

Ik ‘slacht’ de kokosnoot door met een groot mes een gat te kappen. Dit doe ik door een rondje te hakken van 6 slagen, of 5… Hierna kan je de bovenkant eraf halen. Ik ben er zo gek op dat ik meteen met een rietje het vocht eruit drink. Letterlijk dubbel genieten. Je kan het natuurlijk ook gebruiken als vocht voor in de smoothie.

Lepel daarna het zachte kokosnootvlees eruit en gooi het in de blender met een halve avocado, het zout en naar smaak of het limoensap of de biologisch honing voor een zoetere smaak. En leng het aan met een glas water.

Deze smoothie heeft een heerlijke romige consistentie. En wordt nóg lekkerder met wat kokosnoot olie extra virgin.

Kokosolie Extra Virgin van Aman Prana

Hij was zo lekker dat ik helemaal vergeten ben een foto van te maken.

Deze smoothie bevat goede vetten! Dus geniet er maar lekker van 🙂

%d bloggers liken dit: