Snelle courgettesoep met verse munt

Niet raw, maar wel vegetarisch, snel en lekker!

DSC05748

Benodigdheden:

– Staafmixer

– Kokosolie (toko)

– Grote courgette

– Middelgrote ui

– Grote knoflookteen (mag altijd meer)

– ‘Hindostaanse massala’ (of een andere kerrie)

'Hindostaanse Massala'

‘Hindostaanse Massala’

– Heel klein stukje gele Madame Jeanette pepertje, max. 2 cm. Is een optie. Pittig!!

– Himalaya of Keltisch zeezout

Voor de topping:

– Olijfolie Vierge

– Verse munt

Bak de ui met de knoflook aan in kokosolie (evt. met het kleine stukje peper), gooi dan de blokjes courgette erbij. Ik schil de courgette als ie niet biologisch is. Zet het net onder (gekookt) water met een flinke theelepel massala en een theelepeltje zout. Laat het even pruttelen, na zo’n 8 minuten de boel met staafmixer bewerken. En heet water toevoegen tot de gewenste dikte. Proef dan of er nog wat zout erbij moet. Alles een beetje op gevoel, ten slotte, smaken verschillen.

Dan in soepbord schenken. Reken ongeveer twee blaadjes munt per bord. Leg deze blaadjes op elkaar en knip met een schaar dunne reepjes af. Sprenkel eventueel nog wat olijfolie erover heen.

Super snel, makkelijk, maar vooral heerrrrrlijk!

Enjoy!

Deze had ik laatst weer gemaakt, maar nu met wat verse gember erbij. Meegebakken met de ui en knoflook in het begin. Ook een echte aanrader!

Advertenties
%d bloggers liken dit: