Kaneel cruesli voor de zoete trek

Raw en lekkerrr..! Op de geroosterde sesamzaadjes na dan. Voor de zoete trek!

Benodigdheden:

– Pompoenpitten

– Zonnebloempitten

– Geroosterde sesamzaden

Kokosolie Extra Virgin van Aman Prana

Kokosolie Extra Virgin van Aman Prana

Optioneel: Chiazaden

Kokosolie vierge

– Biologische (crème) honing

– Biologische kaneelpoeder

– Pinch Himalya of Keltisch zeezout

Een kleine portie, is een flink tussendoortje! Wel goed kauwen en geniet ervan! Zo gemaakt, als je geen raw energy bars bij de hand hebt. En als het goed is, heb je deze ingrediënten toch standaard in huis 😉

Gooi een beetje van alle zaden en pitten in een klein schaaltje en een pinch zout. Daarna een flinke eetlepel kokosolie, een halve theelepel honing en twee theelepeltjes kaneel. Daarna met de bolle kant van de lepel het geheel prakken en mengen. Als het te droog is, doe je wat meer kokosolie erbij. Niet teveel honing. Ook al is het een natuurlijke suiker, het heeft dezelfde consequenties als van gewoon geraffineerd suiker.

Ik koop altijd de grootste zakken van pitten en zaden die er voorhanden zijn. Bij mij gaan ze er snel doorheen. In grote gerecyclede glazen potten bewaar ik een deel, wat in de zak overblijft, berg ik op bij de voorraad. Dit werkt zo veel makkelijker. Ik hoef alleen even een deksel open te draaien en klaar. Geen geklungel met telkens de zak te voorschijn halen. Eens in de zoveel tijd vul je je pot(je) weer aan.

Een grote zak met sesamzaden koop ik bij de toko. Eerst kijk ik hoeveel in een potje past, en dit was ik met een zeef onder de kraan. Daarna in een droge koekenpan droog bakken. Eerst even laten afkoelen, anders past het niet meteen in het potje doordat de zaden zijn uitgezet. Gebruik een papiertje als een trechter om ze in het potje te krijgen. Ook lekker over salades.

%d bloggers liken dit: