Slowjuicer: Wortel en Gember

Dit zijn de benodigdheden; Wortel en Gember.

Verse gember

Verse gember

En dan natuurlijk de slowjuicer…

Heb twee kilo biologische wortels en ongeveer een vijf centimeter dik stuk verse gember gebruikt. Biologische wortels hoef je niet per sé te schillen, wel even wassen. Gember heb ik met een dunschiller bewerkt en daarna in plakken gesneden.

Let op bij de wortels, niet in te dikke schijven/ plakken hakken. Dan krijg je eerder chunks in je sap en heb je kans dat de juicer vastloopt. Alles wat je al hebt gedaan, gooi je in een grote schaal. En doe de gember daarbij.

En dan hoppa, alles in de juicer. Niet te veel en te snel in één keer willen juicen. Je merkt zelf wel waarom. Wortelsap

Ik heb het daarna in een glazen fles van de Appie gedaan. Waar ze normaal hun verse sappen in verkopen. Je kan ook gerecyclede glazen potten gebruiken. Als je zin hebt, beetje van dit sap in glas en aanlengen met wat water. Bij voorkeur gezuiverd, alkalisch water. Je proeft namelijk echt dat het geconcentreerd is. Het is het beste om op dezelfde dag alles te verorberen. Een dag extra is natuurlijk geen probleem.

Ook lekker op deze koude winterdagen, is dit goedje combineren met wat biologische kaneel. Je kan wat kaneel in de fles of potje doen en dan goed schudden. Kaneel is een natuurlijk voedingsconserveermiddel. Misschien dat het dan langer meegaat.

Een optie zijn natuurlijk friszure appels zoals Elstar of Jonagold. Ik gebruik zelf geen appels in verband met de suikers dat het bevat. Ook al zijn het natuurlijke suikers, het lichaam kan dat niet zodanig onderscheiden van geraffineerd suiker.

%d bloggers liken dit: