Wokgroenten met gember en massala

Dit is mijn favoriete gerecht laatste tijd. Niet alleen erg smakelijk, maar ook heel gezond. DSC05731

Benodigdheden: DSC05748

– Kokosolie om in te bakken (toko)

– Aubergine

– Winterpeen

– Paprika, broccoli, courgette, prei, OF spruitjes (Kies hieruit één groente)

– Spinazie (of een andere bladgroenten die je kunt meebakken)

– Verse rode peper of chilipoeder

Verse gember en knoflook

DSC05750

– ‘Hindostaanse Massala‘ (kerrie, te koop bij de toko)

– Himalaya of Keltisch zeezout

– Optie: Olijfolie Vierge en/of Geroosterde Sesamzaadjes

Met de basis van gember, knoflook, massala en zout tover je alle groenten tot een heerlijke exotische maaltijd.

Snij alles wat je nodig hebt in bakklare stukjes, ongeveer twee centimeter groot. En leg alles apart op een bord.

Ook de gember en knoflook. Gebruik zelf heel veel gember en knoflook. Denk zeker een stuk gember van 4 centimeter. En vier of vijf grote tenen knoflook. Maar dit is allemaal persoonlijk, kijk wat bij je past. Deze mogen uiteraard fijn worden gesneden.

Gooi een flinke eetlepel kokosolie in de pan, als alles is gesmolten, de fijngesneden knoflook en gember erbij. Daarna de fijngesneden rode peper, chilipoeder komt pas later. Laat het even pruttelen, als de smaken in de olie zitten mag de aubergine erbij (en eventueel de prei).

Al het vocht (olie) wordt snel opgenomen door de aubergine, dus doe een beetje water in de pan erbij. Niet teveel, je kan altijd nog erbij doen. Dan de wortel en eventueel de broccoli, spruitjes, courgette of paprika.

Tenslotte de spinazie. Vervolgens een flinke eetlepel massala! En alles goed blijven roeren. Gooi dan wat zout erover heen. En proef of het meer zout nodig heeft. Als de spinazie is geslonken, is het klaar.

DSC05726

Eventueel voor het serveren een beetje olijfolie overheen en/ of de sesamzaadjes.

Smakelijk!!

Btw, heb het ook een keer gemaakt met alleen broccoli, heeerrrlijk. Kan natuurlijk ook met spruitjes. Of met aubergine…

%d bloggers liken dit: