Groene salade met venkel en dille

Salades zijn gewoon mijn ding. Gezond en lekker, wat wil je nog meer? En zonder bijwerkingen 😉

Benodigdheden:

– Bladgroenten, kan een mix zijn. Of rucola, spinazie en/ of veldsla.

– Avocado

– Wortel OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Cherrytomaatjes

– Rode peper

– Venkel

– Dille

– Zwarte olijven

– Limoen

– Olijfolie Vierge/ Extra virgin

– Himalaya of Keltisch zeezout

Als je de sla hebt gewassen, op een groot bord gooien. Daarna bewerk je een wortel in de lengte met een dunschiller. Hierdoor krijg je mooie lange linten. Daarna de helft van een avocado in stukjes en gehalveerde cherrytomaatjes (of mini Roma-tomaatjes) erop.

Snij de venkel in hele dunne plakjes met een scherp mes. Dat vind ik persoonlijk fijner eten dan die dikke plakken. Strooi hierover de fijngesneden dille, lekker royaal.

Met je vingers strooi je wat zout hierover heen, fijngesneden rode peper, verse limoensap, in ringetjes gesneden zwarte olijven en ten slotte de olijfolie.

Yummie!!!

Ik had er ook nog wat pompoenpitten overheen gedaan. Zonnebloempitten kunnen uiteraard ook. Ook lekker als je de venkel vervangt door een vers rood bietje in luciferreepjes.

Advertenties