Fluoride in tandpasta – vergif voor het lichaam

  • Fluoride is giftiger dan lood en net iets minder giftig dan arsenicum (rattengif)  fluoride revised
  • Fluoride staat officieel bekend als een gif.
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in pesticide.
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in een atoombom.
  • Fluoride vinden we in bijna alle munitie die momenteel gebruikt wordt in Irak door de Amerikanen.
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in de operatiekamer om u in een diepe slaap te brengen (narcose).
  • Fluoride is een afvalstof die overblijft bij de productie van aluminium.
  • Fluoride werd door de Nazi’s in de kampen gebruikt om de gevangenen gewillig te maken.                                                (Bron: http://huidinfo.wordpress.com/2011/08/04/fluoride-goed-voor-je-tanden-of-vergif/)

Jazeker, dit gaat over sodium fluoride. Je weet wel, het bestanddeel wat in de meeste tandpasta zit en elke dag wordt gebruikt?

Fluoride is een halogen, nest als jodium. Jodium heb je nodig voor je schildklier, die weer op zijn beurt verantwoordelijk is voor alle processen in het lichaam gerelateerd met hormonen. Fluoride neemt door zijn structuur de plaats in van jodium waardoor die belangrijke hormoon gerelateerde processen in je lichaam niet meer plaats vinden. Met allerlei ziektes en kwaaltjes als gevolg.

Anti-depressiva zijn vaak op fluor gebaseerde medicijnen. Het is een ‘mind-control’ bestanddeel. Vroeger werd er al geëxperimenteerd op Amerikaanse soldaten, zodat ze meer gewillig hierdoor werden.

Fluoride laat de pijnappelklier verkalken, deze klier heeft een spirituele functie.

Sommigen vragen zich af, waarom er zo’n ophef is omdat je het toch niet doorslikt. Misschien herken je het, dat sommige medicijnen onder de tong moet worden gelegd. Waarom daar? Doordat de adertjes daar aan de oppervlakte liggen, kan het snel worden opgenomen door het lichaam. En dat gebeurt dus ook met tandpasta. Je hoeft het niet door te slikken om opgenomen te worden door het lichaam. 

Daarnaast is het gewoon toxisch en wordt het in je lichaam opgeslagen, en wordt in de loop der tijd alleen maar meer en meer. Het belast je lichaam letterlijk en figuurlijk.

Wat zijn dan goede alternatieven voor je tandpasta? Je zou kokosolie kunnen gebruiken of natrium bicarbonaat (baking soda). Of dit mixen met wat pepermuntolie. Ik koop mijn fluoridevrije tandpasta net over de grens in Duitsland, bij de DM. Het merk heet Lavera. Maar je kunt ze uiteraard ook gewoon bij je lokale natuur- en reformwinkel vinden.

Hieronder kun je lezen waarom er dan fluoride in onze tandpasta is te vinden. Waar komt het vandaan?

sodium fluoride

Tandpasta: We maken er dagelijks gebruik van maar haast niemand weet wat voor schadelijke stoffen er in zit…

Tandenpoetsen is absoluut een basisnoodzaak. Door dagelijks meerdere keren zorgvuldig de tanden te poetsen blijft de adem lekker fris, de tanden blijven heerlijk schoon en de mond blijft vrij van nare plakvormende bacteriën. Natuurlijk is het niet erg spannend om tanden te poetsen en het kan net zoals andere dagelijkse klusjes erg saai zijn. Hierdoor noemen fabrikanten tandpasta een luxe- of een schoonheidsproduct terwijl dit product noodzakelijk is voor persoonlijke hygiëne.

Het doel van fabrikanten is uiteraard om zo veel mogelijk producten te verkopen tegen een wat hogere prijs. Op deze wijze focussen mensen zich op de kosten en zijn totaal niet bewust van de ingrediënten. Alleen al in Nederland wordt er ieder jaar 100 miljoen euro aan tandpasta besteed. De meeste mensen hebben totaal geen idee van wat er eigenlijk precies in tandpasta zit, dit is erg raar want het wordt dagelijks bijna door iedereen gebruikt.

Tandvleesaandoeningen en tandbederf tasten meer dan alleen maar de mond aan. Zelfs hartkwalen zijn nauwer in verband met tandvleesaandoeningen dan risicofactoren zoals een hoog cholesterol en roken. Beroertes, perifere vaatziekte, diabetes, vroeggeboortes en mondhygiëne staan ook in verband met bederf en tandvleesaandoeningen.

Voor schone tanden is tandpasta niet noodzakelijk. Het droog poetsen van de tanden is net zo effectief. De schurende bestanddelen in tandpasta zoals siliciumdioxide voegen wel wat toe, maar de belangrijkste functie van tandpasta is om het tandvlees en de tanden te onderhouden. Moderne tandpasta’s bevatten daarom diverse bindmiddelen zoals copolymeren, dit zorgt ervoor dat na het spoelen de actieve bestanddelen nog steeds op de tanden blijven. Voor de kostbare gezondheid en schoonheid gaan mensen meestal af op die actieve bestanddelen ondanks die nu juist niet veel goeds doen.

De mythe van fluoride

dentist Vaak kopen consumenten een tandpasta die fluoride bevat omdat ze aannemen dat hun tanden daardoor gezonder en sterker worden, hier is geen overtuigend bewijs voor. Bij een tekort aan voedingstoffen zoals magnesium en calcium kan er een aandoening ontstaan, maar bij een ‘fluoridetekort’ uiteraard niet.

Fluoride lijkt voor de meeste mensen erg onschuldig maar dat is het absoluut niet. Het is eigenlijk erg schadelijk en een klein kind kan makkelijk worden vergiftigd met de grote hoeveelheid fluoride er in een gezinstandpasta zit. In Zweden en Amerika is het dan ook verplicht dat de tandpastatubes een waarschuwing of een boodschap bevatten over de giftigheid van het product.

In Nederland hebben we specifieke tandpasta’s voor peuters met minder fluoride en er zijn voorlichtingsfolders die de tandarts aanbiedt om mensen zo goed mogelijk te informeren, maar een confronterende waarschuwing op de verpakking van de tandpasta ga je hier niet tegenkomen.

Fluoride kan zelfs een aanleiding zijn van allergische reacties en overgevoeligheid en is ook steeds vaker een verdachte oorzaak bij diverse ziekten zoals mentale stoornissen, diabetes, maagreflux, schildklieraandoeningen en botstoornissen.

Kinderen onder de 6 jaar die aanzienlijk veel fluoride binnen krijgen door middel van tandpasta, pilletjes en water, hebben een grotere kans op het krijgen van fluorose: dit is een nare aandoening waarbij de tanden verkleurd en gevlekt raken. Uit resultaten van een recent onderzoek waarbij zowel mensen als proefdieren werden geanalyseerd, blijkt dat er een duidelijk verband tussen fluoride en mondkanker bestaat. Onlangs is er een ontdekking gedaan die bewijst dat fluoride G-eiwitten verstoort en activeert. Dat zijn boodschappermoleculen met een essentiële taak in de werking van neurotransmitters en hormonen.

Lekker schuimbekken

Gewone tandpasta’s bevatten meer schadelijke stoffen dan alleen fluoride. Vaak zitten er ook industriële synthetische detergens natriumlaurylsulflaat in verwerkt, waarvan wordt verdacht dat het niet alleen schadelijk maar ook giftig is voor de darmen, lever en maag. Ook is er een relatie tussen ontsteking van de slijmvliesbekleding van de mond en aften, doordat er een verband is tussen kanker en fluoride is dat zeer van belang. Het is in staat om op de opname van dominante en nog gevaarlijkere stoffen in de mond te stimuleren en zelfs te bevorderen.

In sommige gevallen wordt het antibioticum triclosan in combinatie met tandpasta als tegengif tegen natriumlaurylsulfaat gebruikt, maar deze samenvoeging kan een nog sterker en duidelijk irriterende werking hebben. Triclosan is een belangrijke aanleiding en speelt waarschijnlijk ook een essentiële rol tijdens het groeien van resistente, oftewel super bacteriën. Wanneer het wordt verwerkt in tandpasta’s tegen tandplak en bacteriën, kan het mogelijk de hoeveelheid plak terugdringen. Alhoewel tandpasta’s tot meer dan 40% nieuw tandsteen kan voorkomen, tegen de huidige tandplak die aanwezig is hebben ze absoluut geen invloed op.

Schuurmiddelen die in tandpasta zitten verwerkt zijn potentieel ook schadelijk. Uit onderzoek blijk dat diverse schuurmiddelen en korreltjes silica zich kunnen ophopen onder het kwetsbare tandvlees waardoor er weer een granuloom ontstaat. Dat is een erg smal bultje met weefsel dat is ontstoken. Deze kunnen het beeld geven van ontstoken tandvlees en ze kunnen het tandvlees gevoeliger maken voor diverse infecties.

Bron: http://www.fitplein.nl/artikel-30/de-waarheid-achter-tandpasta/

Waarom zit fluor in tandpasta? 

Fluoride is een bijproduct van de atoombom. Toen de VS atoombommen gingen produceren in de tweede wereldoorlog had men de hulp van diverse fabrieken nodig. Werknemers en mensen die om de fabrieken heen woonden maakten zich ongerust over het gevaar dat hiermee gepaard gaat. Men was echter niet bang voor straling maar voor de uitstoot van fluoride. Mensen waren toen op de hoogte dat fluoride voor vergiftigingen bij werknemers leidde.

Fluoride: eens vergif, maar nu gezond

De uitstoot van fluoride was een gevaar voor de bewoners van steden waarin de fabrieken stonden. Vervolgens heeft de Amerikaanse regering geheime onderzoeken laten uitvoeren door atoombom-medewerkers. Deze onderzoeken hadden als doel fluoride gezond te verklaren zodat mensen zich geen zorgen meer maakten. Deze informatie is later naar buiten gekomen op grond van een wet waarin staat dat 50 jaar na dato geheime beslissingen openbaar moeten worden gemaakt.

Fluoride breekt tandglazuur af

Na de tweede wereldoorlog stelde de Amerikaanse regering het volk bloot aan vele uiterst gevaarlijke experimenten. Kinderen en fluoride_effectsvolwassenen moesten de gevolgen van radioactieve straling ondervinden, zonder dat ze vantevoren op de hoogte werden gesteld. De fluoride-experimenten vallen binnen datzelfde kader. Wetenschappers ontdekten in de jaren 50 dat fluoride zich als gif opeenhoopt in menselijke botten. De tanden zijn ook een soort bot. Het fluoride maakt tanden bruin en vatbaar voor gaatjes. De officiële maar bewezen valse Amerikaanse onderzoeken stelden echter dat fluoride in lage concentraties goed is voor de tanden van kinderen. Mensen die zich een ongeluk poetsen krijgen toch gaatjes. Ze poetsen hun tandglazuur stuk. Fluoride helpt mee in versneld tempo je tandglazuur af te breken. Tandglazuur is het beschermende laagje om je tand. Als fluoride dit heeft afgebroken worden je tanden sneller bruin.

Overheidspropaganda

Fluor is een zeer schadelijk middel dat de oorzaak is van fluoriosis; een ziekte waardoor tanden bruin worden. Het doodt inderdaad bacteriën in je mond, maar maakt nog veel meer kapot. Fluor is in diverse wetenschappelijke publicaties aangewezen als oorzaak van een groot aantal ziektes: atopische dermatitis, eczeem, netelroos, maag-en darmklachten, hoofdpijn, genetische schade en geboorteafwijkingen. Tandartsen varen wel bij het onnadenkende fluoridegebruik van klanten. Doordat mensen hun tanden met het tandverwoestende fluoride poetsen, komen klanten vaak terug bij hun tandarts.

Op internet staan honderden websites waar je de echte feiten over fluoride kan vinden. Omdat de Amerikaanse regering de atoombom per sé wou maken, ongeacht elk risico voor hun eigen burgers, hebben autoriteiten een aantal leugens over fluoride gecreëerd die tot vandaag hardnekkig als waarheid worden aangenomen. Eén van de manieren waarop het wetenschappelijk onderzoek vervalst zijn is dat sommige mensen uit het onderzoek hun hele tanden verloren door blootstelling aan fluoride. In het onderzoek kwam vervolgens alleen te staan dat mensen geen gaatjes meer hadden.

Fluoride zit in vrijwel elke tandpasta en er zijn speciale fluoridespoelingsprodukten verkrijgbaar. De toevoeging van het uiterst giftige fluoride in tandpasta heeft het predicaat gezond mee gekregen. De propaganda, valse voorlichting en opzettelijk wetenschappelijk bedrog uit de jaren 50 worden nog steeds geloofd en onderwezen aan universiteiten. Het verhaal over fluoride geeft aan dat propaganda niet alleen in een dictatuur bestaat. De foutieve kennis die tandartsen verspreiden over fluoride valt onder het kopje indoctrinatie.

Newburgh

Fluoride_Water_Main_600 Het dorpje Newburgh in Amerika was een proeftuin voor fluoride-onderzoek met betrekking tot het atoombomproject. Men wilde onderzoeken wat de effecten zijn op mensen als je fluor aan het drinkwater toevoegt. De effecten bleken catastrofaal. Mensen kregen massaal bruine tanden. Hoe de rest van hun botten eruit zagen is niet bekend. De slachtoffers van dit experiment hebben allemaal vergoedingen gekregen. Maar het ergste komt nog: dit onderzoek heeft de toevoeging van fluor in drinkwater voor heel Amerika mogelijk gemaakt. Kleine hoeveelheden fluor worden nog steeds in tweederde van het Amerikaanse leidingwater aangetroffen. Ook in Canada zijn er steden waarin water gefluoriseerd wordt. Niet alleen oude onderzoeken maar ook heel recente onderzoeken tonen aan dat mensen die in een stad wonen waar men fluoride toevoegt aan water een grotere kans hebben op slechte gebitten.

Fluorideschandaal

De reden dat fluor 60 jaar na de misleidingen en leugens van de Amerikaanse regering nog steeds volop wordt gebruikt is dat wetenschappers die met de waarheid over fluor naar buiten komen worden genegeerd. De Amerikaanse atoombompropaganda werkt nog steeds goed en het overgrote deel van de mensen gelooft erin. De leugens worden op universitair niveau in stand gehouden doordat studenten onderwezen wordt dat fluoride gezond is. Dat is geen wetenschap overdragen maar fluoridepropaganda implanteren in jonge hersens. De media laat het na om mensen juist te informeren. Tandpastareclames die leugens over fluoride verspreiden worden niet verboden. De journalisten mogen over het fluorideschandaal geen berichten schrijven, of ze zijn blind voor de waarheid.

Zelf tandpasta maken

In 2007 lieten 600 tandartsen en andere experts weten tegen het gebruik van fluoride te zijn. Ze vonden dat de overheid conclusies uit oude onderzoeken moest herzien door nieuwe wetenschappelijke feiten te erkennen die wijzen op het gevaar van fluoride. Ze kregen geen gehoor. Vooral het fluoreren van water wordt als onwenselijke maatregel gezien omdat het mensen geen keus geeft. In Amerika durven miljoenen mensen hun kraanwater niet te drinken om deze reden. Ze zuiveren eerst het water voordat ze het opdrinken. Er is bijna geen tandpasta te koop zonder fluoride dus maken mensen hun eigen tandpasta. Het heel simpel om te maken. In het Amsterdamse wetenschapsmuseum Nemo kunnen kinderen hun eigen tandpasta maken. Er zijn slechts 3 componenten nodig die je moet mixen en je bent klaar; Natriumwaterstofcarbonaat(baking soda), zeezout en water. Dat is de basis van tandpasta waar frisse kruiden als mint aan toegevoegd kunnen worden. Baking soda is een produkt wat meel doet rijzen en wordt in diverse landen gebruikt in plaats van gist.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/65666-waarom-zit-fluor-in-tandpasta.html

Fluoride leidt tot lager IQ en mentale aandoeningen

Wetenschappers hebben onlangs gekeken naar het IQ van 512 Chinese schoolkinderen uit twee gelijkaardige dorpen.

Het enige verschil was de hoeveelheid fluoride in het drinkwater. In het dorp met een hoog fluoridegehalte in het water bleken de kinderen minder intelligent en veel meer geneigd om zwakzinnig te zijn dan de kinderen uit het dorp met een laag fluoridegehalte.

De kinderen die minder fluoride dronken hadden gemiddeld de helft minder fluoride in hun bloed in vergelijking met de andere groep. Tevens lag hun IQ 8 punten hoger dan dat van de kinderen uit het andere dorp.

Fluoridering verplicht

De Chinese kinderen dronken water uit een put waar fluoride van nature voorkomt. In de Verenigde Staten stelt de regering de fluoridering van water vaak zelfs verplicht. Zeventig procent van het water in Amerika is gefluorideerd en zelfs door gezuiverd water te drinken absorberen de meeste mensen ongeveer 4 liter gefluorideerd water gedurende elke douche.

In het dorp met het lage fluoridegehalte had 28% van de kinderen een IQ wat gelijk staat aan boven normale of hoge intelligentie. In het dorp met het hoge fluoridegehalte was dit slechts 8%. In het dorp met meer fluoride wees het IQ van 15% van de kinderen in de richting van zwakzinnigheid, tegenover 6% in het dorp met minder fluoride.

De resultaten waren duidelijk: kinderen die meer fluoride drinken lopen twee en een half keer meer kans om zwakzinnig te worden.

Lagere intelligentie

De wetenschappers stellen: “Hoe hoger het fluoridegehalte in het bloed van de kinderen, hoe lager het IQ en hoe meer kans op lagere intelligentie.” Het is uiteraard lastig om te meten wat het IQ zou zijn van de kinderen wanneer zij en hun ouders niet zouden zijn blootgesteld aan fluoride. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat het IQ dan veel hoger zou zijn.

In het dorp met het hoge fluoridegehalte lag het gehalte op 2,47 mg/L (milligram per liter). In het dorp met weinig fluoride was het gemiddelde 0,36 mg/L. In de Verenigde Staten beveelt het CDC (Center for Disease Control) aan om tussen de 0,5 en 1,2 mg/L fluoride aan te houden en beschouwt het 0,7 ml/L als voldoende.

Het maximum vastgesteld door EPA (Environmental Protection Agency) ligt op 4 mg/L, ver boven de hoeveelheid die zwakzinnigheid kan veroorzaken bij kinderen. In Amerika heeft één op de tien kinderen een leerstoornis.

Fluorose

Volgens het CDC heeft 40% van de kinderen tussen 12 en 15 jaar fluorose. Fluorose wordt veroorzaakt door blootstelling aan een hoog fluoridegehalte (sommigen zouden zeggen fluoridevergiftiging) en dit uit zich als witte vlekken op de tanden.

Meer dan 24 studies hebben een verband weten te leggen tussen fluoride en een laag IQ en meer dan honderd studies naar dieren leggen een verband tussen fluoride en hersenbeschadiging.

Nog meer onderzoek heeft een relatie gevonden tussen fluoride en aandoeningen aan de schildklier. Veel landen in de wereld voegen fluoride toe aan zout, wanneer het niet makkelijk is om de bevolking te bereiken middels het drinkwater.

Bron: http://www.niburunews.com & http://www.naturalnews.com 

fluoride

%d bloggers liken dit: