Axe deospray heeft zelfde effect als zenuwgas

zondag, 24 maart 2013 11:42 geplaatst 

Axe

Het schoolbestuur van een middelbare school in Pennsylvania wil dat de leerlingen minder deodorant gaan gebruiken.

Eén van de leerlingen van de Freedom High School in Bethlehem werd onlangs naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij was blootgesteld aan Axe deospray.

Het schoolbestuur roept scholieren op Axe tijdens schooluren niet langer te gebruiken als deodorant of parfum. De fabrikant van Axe, Unilever, zegt het incident te zullen onderzoeken. In een verklaring zei het bedrijf dat de veiligheid en het welzijn van gebruikers ‘altijd voorop staan’ en dat bezorgde consumenten het gratis nummer op de achterzijde van de verpakking zouden moeten bellen.

Medewerkers van de school zeggen dat de leerling zeer allergisch is voor de deospray. Het was niet duidelijk welke chemische stof de allergische reactie heeft veroorzaakt. De scholier, de 15-jarige Brandon Silk, volgt nu thuisonderwijs.

Brandon kreeg onder meer last van een verstopte keel en uitslag op zijn armen toen hij de geur van Axe inademde. Hij werd daarop behandeld met verschillende soorten steroïden.

Mensen die allergisch zijn voor parfum of deodorant kunnen last krijgen van onder meer niezen, waterige ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, duizeligheid, ademhalingsproblemen en huidreacties zoals jeuk, netelroos en eczeem.

Bron: Gawker.com via AP & http://www.niburu.nl

 
%d bloggers liken dit: