Kinderen en edelstenen

 

Kinderen zijn heel goed in staat om zelf intuïtief edelstenen te kiezen, in tegenstelling tot volwassenen. Volwassenen blokkeren vaak zich zelf door onbewust handelen vanuit hun denken.

Het gebruiken van edelstenen bij kinderen is het van belang om rekening te houden met hun leeftijd en de mate van hun ontwikkeling. Om kinderen de kans te geven hun intuïtie aan te spreken is het belangrijk om rustig de tijd te nemen. Laat kinderen eerst een tijdje rustig en ongestoord rondkijken welke edelstenen er voor handen zijn. Meestal ontstaat er al snel een voorkeur voor een bepaalde edelsteen. Deze keuze vertelt al heel veel over de behoefte van het kind-individu.

Zo hebben kinderen tot een leeftijd tot plusminus 14 jaar vaak een sterke voorkeur voor rozenkwarts, goudkleurige pyriet en woestijnroos.

               
               Rozenkwarts                      Chalcopyriet                             Woestijnroos


Zacht kleurige edelstenen hebben de voorkeur om als hanger te worden gedragen, zoals rozenkwarts, chalcedoon en aventurijn. Dit is een heel logische keuze, deze edelstenen bieden kinderen ondersteuning aan om te ‘groeien’ in de breedste zin van het woord.

Om neer te leggen in bijvoorbeeld de slaapkamer gaat de voorkeur van de meeste kinderen uit naar juist wat feller gekleurde edelstenen. Hierbij kunnen we denken aan Chrysocolla, zwavel, pyriet. Deze edelstenen stimuleren juist de creativiteit van kinderen en leren hun om verschillen en details te zien en daarmee om te gaan.

De grootte van een edelsteen is hierbij wel belangrijk, de kracht/werking van een grote edelsteen is te sterk. Bij twijfel aan de grote van de edelsteen altijd zo klein mogelijk beginnen, goed observeren en zo nodig aanpassen.

Ongeschikte edelstenen bij kinderen
Vermijd voornamelijk de wat donkere edelstenen en robijn en granaat. Meestal werken deze te sterk en te krachtig.

Geschikte edelstenen voor onrustige kinderen
Aventurijn is een goede steen voor onrustige kinderen, aventurijn maakt rustigere en makkelijke in de omgang met anderen. Daarnaast bevorderd aventurijn de groei en kan het ingezet worden ter bevordering van rustig en kalm slapen.

Paranormale kinderen
Kinderen met een paranormale ontwikkeling zijn altijd erg gevoelig voor allerlei soorten van energievelden. Hierdoor pikken ze alles op en zijn ze erg kwetsbaar voor alles wat om hen heen aanwezig is en gebeurt. Een goede en sterke begrenzing en bescherming is dus erg belangrijk voor deze kinderen, zodat hun aura goed in balans blijft. Een niet te grote labradoriet kan helpen om negatieve energievelden/invloeden af te weren. Labradoriet zorgt ervoor dat de energie van je kind niet wordt weggezogen door anderen, waardoor het zich slechter kan concentreren en zich ontzettend moe kan voelen, maar ‘normaal’ in goede balans mee kan met anderen.

Geschikt voor angstige kinderen
Angstige kinderen hebben baad bij het dragen van een zacht blauwe chalcedoon.

lapis lazuli

Verlegen kinderen
Kinderen die verlegen zijn kunnen veel ‘last’ ondervinden, ze vinden het vaak moeilijker om contact te maken met andere kinderen, hierdoor kunnen ze zich vaker eenzaam en buitengesloten voelen dan andere kinderen. Turkoois (natuurlijke) en Lapis Lazuli kunnen goede hulp bieden in isolementsituaties. Beide edelstenen zijn echte contactstenen. Lapis Lazuli wordt ook wel de ‘vriendschapssteen’ genoemd. Biedt je kind de mogelijkheid aan om zelf te kiezen tussen deze twee edelstenen.

 Is je kind snel afgeleid op school?
Snel afgeleide dromerige kinderen kunnen met resultaat ondersteuning vinden bij het dragen van Citrien.

Enkele beproefde edelstenen:

Astma – Rutielkwarts – Barnsteen
Tanden krijgen – Barnsteen
Allergieën – Aquamarijn
Bedplassen – Nefriet – Toermalijnkwarts

Alle andere edelstenen die in het kader passen, zoals hier beschreven kunnen natuurlijk ook, elke edelsteen bezit zijn eigen unieke kwaliteit.

Cadeau-idee
Om eens origineel voor de dag te komen is het een leuk idee om een mooie (ruwe) Rozenkwarts en een (ruwe) groene Calciet cadeau te doen, i.p.v. de klassieke sokjes, slabbetjes en rompertjes.

Plaats deze combinatie in de slaapkamer van het kind, ze staan het kind bij tijdens de gehele kindertijd en houden het kind-zijn zacht. Kinderen zijn ‘gek’ op edelstenen.

Vraag, als leuk extraatje, een edelsteentherapeut / kristalhealer om de edelstenen een liefdevolle programmatie mee te geven, wanneer je dit zelf niet kunt.

Bron: http://www.kristal-shop.nl

%d bloggers liken dit: