100% RAW

Steeds meer mensen worden bewust en staan open voor andere levensstijlen. Dit is een van zo’n levensstijl, het eten van alleen rauwe voeding. Met name worden (blad)groenten, fruit, noten, zaden en kiemen genuttigd.

Een prachtig alternatief, maar vergis je niet, de nodige kennis is hierbij van belang. Je wilt natuurlijk ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen wel binnenkrijgt. Zoals vitamine B12 dat alleen in dierlijke producten voorkomt. 

Ik eet zelf wel veel rauw, maar ik kijk vooral naar de alkalische waarde van een product. Fruit(suiker) eet ik eigenlijk amper tot niet. Het blijven suikers en dit verzuurt je lichaam. Je gebit is er niet blij mee, maar je lichaam ook niet. Er zitten vast wel vitamines in, maar deze kun je ook uit (blad)groenten halen. Ik bekijk het vanuit een holistische visie, ik kijk naar het geheel.

Uiteraard is dit altijd beter dan een voedingspatroon van geraffineerd, bewerkt voedsel.

Wil je echt voor je gezondheid gaan, met de New Biology, Praktijk Suzi Qi helpt je er graag bij. Niet alleen voeding komt aan te pas, maar ook kennis over andere stoorzenders.

100 % RAW 

Mijn naam is Asta Brazdeikyte en ik ben 38 jaar oud. Ik ben 2 jaar geleden op zoek gegaan naar de ultieme gezonde voedingsstijl en ben de raw food keuken tegen gekomen. Dat beviel mij uitstekend en inmiddels ben ik 100 % raw. Wat houdt dat in?Dat houdt in dat ik alleen levend voedsel eet, zoals fruit, groenten, bladgroenten, noten, zaden, gekiemde zaden en gefermenteerde groenten.Voedsel dat wordt verhit boven de 45 graden verliest grotendeels alle vitamines en mineralen en het meest belangrijke , enzymen. Enzymen zijn nodig om goed ons voedsel te kunnen verteren en goed vitamines en mineralen te kunnen in ons bloedbaan op te nemen en goed te kunnen verdelen door ons lichaam.

Ik ben slecht voor mijn lichaam geweest. Jaren heb ik veel gerookt, alcohol gedronken en gefeest. Mijn lichamelijke gezondheid was altijd zeer slecht waardoor ik vele medicijnen gebruikte tot ik ineens goed ziek werd en in ziekenhuis belandde. Artsen konden mij een stukje oplappen, via medicijnen en antibiotica echter zonder een duidelijke oplossing te kunnen bieden. Ik ben zelf naar een oplossing gaan zoeken om mijn gezondheid te verbeteren en zo ben ik raw food tegen gekomen.

Nu ben ik gezond zoals nooit te voren, heb ik veel energie, inderdaad rook ik en drink ik niet meer, ik eet alleen maar rauw en ik eet absoluut geen dieren. Ik wil graag mijn ervaring met iedereen delen. Ik maak gourmet raw food. Gourmet raw food is nabootsing van gekookt eten. Bijvoorbeeld, van courgette maak ik raw spaghetti, Aziatische noedels en lasagne, van andere groenten maak ik raw soepen. Ik maak suikervrij, glutenvrij en bloemvrij taarten, bonbons en andere toetjes, ik maak mijn eigen crackers van zaden basis en ik drink heel veel verse sappen en smoothies. Voor Maylight Magazine hierbij mijn eerste recept.

De lente wil maar niet komen en wij verlangen zo naar de zon en warmte. Op dat soort winterse dagen wil ik meestal mijzelf met iets lekkers trakteren en dus kies ik weer vandaag een super heerlijke, suikervrij en zuivelvrij raw chocolade smoothie. Deze smoothie is extra gezond door de rauwe cacao.

Rauwe Cacao
Rauwe cacao staat bekend als super antioxidant en bevat flavonoïden. Het vecht tegen de vrije radicalen die in ons lichaam ontstaan door giftige stoffen, stress, roken, verwerken van verkeerd voedsel en de lucht die wij inademen. Er wordt gezegd dat flavonoïden de gezondheid van het hart verbeterd en zelfs het risico op kanker afneemt. Klinkt interessant toch?

Rauwe cacao verkopen ze bij het meeste bio winkeltjes verkopen ze het ook.

Goed! Ben jij nieuwsgierig geworden ? Dan gaan wij nu naar het recept.

De super gezonde raw chocolade smoothie

Ingrediënten voor 1 persoon :

1 bevroren banaan (ik snij bananen in stukjes voor dat ik ze invries. Beter voor je blender)
1 glas gefilterd of bron water
1 tl rauw cacao poeder
Een snufje kaneel
Paar korreltjes zeezout
Een halve tl gedroogde papaya zaadjes (kan ook zonder)
Een halve tl gemalen lijnzaad ( ik maal ze in een koffiemolen)
1 el koud geslingerd honing (of meer als je van lekker zoet houdt )
Doe alle ingrediënten in een blender en zet eerst aan op puls stand voor paar tellen. Daarna op volle toeren laten draaien voor ongeveer 10 seconden. Klaar! Proost! En tot volgende keer weer.

Raw Asta

Bron: http://www.maylight.nl/avalon/node/710

%d bloggers liken dit: