Elektrosensiviteit: moeten we allemaal ons mobieltje weggooien?

Elektrosensitiviteit: moeten we allemaal ons mobieltje weggooien?Maakt het moderne leven ons ziek? Mensen die last hebben van elektrosensitiviteit zeggen van wel. Zijn hun beweringen uit de lucht gegrepen of moeten we allemaal ons mobieltje weggooien?

Tim Hallam (36) uit Engeland doet er alles aan om te ontsnappen aan straling die wordt veroorzaakt door Wi-Fi, telefoons, televisieschermen en spaarlampen.

Hallam sliep eens een hele zomer in de schuur van zijn woning om te ontsnappen aan de krachtige Wi-Fi-router van zijn flatgenoot. Hij kreeg last van hoofdpijn, spierpijn, droge ogen, geheugenverlies en prikkelbaarheid.

Hoogspanningsmasten

In de jaren zeventig keek Hallam naar de televisieserie The Changes, waarin mensen in de toekomst allergisch worden voor elektriciteit. Ze werden in de serie vooral ziek door hoogspanningsmasten. Het idee dat elektromagnetische velden onze gezondheid beïnvloeden stamt uit de jaren zestig. De Amerikaanse arts Robert O. Becker sprak zich op televisie openlijk uit tegen hoogspanningsmasten.

Als elektromagnetische straling gevaarlijk is voor mensen, zijn er nu meer risico’s dan 40 jaar geleden. Dankzij de telecomindustrie zijn wereldwijd meer dan een miljard mensen in het bezit van een mobiele telefoon. In Groot-Brittannië zijn er meer contracten voor mobiele telefonie dan mensen. Daarnaast zal de nieuwe 4G-standaard 98 procent van het land bestrijken.

Elektrosensitiviteit is een politiek gevoelige kwestie. Mensen die eraan lijden komen lijnrecht tegenover de industrie en de overheden te staan, die profiteren van de uitrol van de mobiele netwerken. “Ik denk dat de cellen van alle mensen worden beïnvloed,” zei Hallam. “Er zijn experimenten gedaan die hebben aangetoond dat de straling het DNA beschadigt en de bloed-hersenbarrière beïnvloedt.”

Verbod

De Raad van Europa stelt in een rapport uit 2011 dat kinderen door elektromagnetische golven uit Wi-Fi en mobiele telefoons mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen. De Raad pleit voor een verbod op mobieltjes, Wi-Fi-netwerken en DECT-telefoons in klaslokalen.

Elektro hypersensitiviteit (EHS) is echter controversieel. Zweden erkent EHS als een ‘functionele beperking’, maar het zijn de patiënten en niet de artsen die de diagnose stellen.

Moeten we onze leefstijl radicaal veranderen? Moeten we minder mobiel gaan bellen? Moeten we van de Wi-Fi af? Tot er definitief uitsluitsel komt over de gevolgen van elektromagnetische straling hebben patiënten te maken met een machtige telecomindustrie en een nog machtigere overheid, twee partijen die niet gemakkelijk zullen wijken.

Bron: Guardian.co.uk

http://www.Niburu.nl

%d bloggers liken dit: