Nieuwetijdskinderen en de Avalon ELA-energy healing

klaverkindNieuwetijdskinderen is een term dat nog niet bij iedereen bekend is. Het is iets van deze tijd. Deze bijzondere kinderen hebben als eigenschap hooggevoelig te zijn. Deze hooggevoeligheid gaat gepaard met zowel positieve kanten als valkuilen. Kenmerken van HSP’s (High Sensitive Person) zijn onder meer:

 • Nemen gedetailleerder, subtieler en intenser waar
 • Zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf; vaak voelen HSP’s zich hierdoor niet op hun gemak
 • Hebben meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
 • Hebben een diep en rijk innerlijk leven; dromen, fantaseren en overwegen veel
 • Voelen stemmingen en sferen goed aan
 • Worden meer dan gemiddeld geroerd door natuur, kunst en muziek
 • Eigen emoties en emoties van anderen worden intenser ervaren
 • Hebben moeite met planning en het verkrijgen van structuur
 • Kunnen verlegen overkomen maar zijn dat veelal niet
 • Zijn vaak plichtsgetrouw en perfectionistisch
 • Functioneren minder goed als ze geobserveerd of geëvalueerd worden
 • Zijn vaak zorgzaam en anticiperend op behoeften van anderen; moeite om grenzen aan te geven
 • Hebben relatief meer en sneller last van stress, spanning en fysieke klachten zoals hoofdpijn, allergieën, maag/darmklachten, chronische vermoeidheid etc.
 • Lopen groter risico op stemmingswisselingen, depressiviteit, angsten en verslavingen

(Bron: http://www.hooggevoelig.nl/drupal6/?q=node/151)

De Avalon ELA-energy healing

De Avalon ELA-energy healing is nog niet zo bekend bij de mensen, maar dat komt nog wel. Ik heb er alle vertrouwen in. Het is iets wat je moet ervaren.

Ik vind het persoonlijk een zachte, liefdevolle energie. Ideaal voor kinderen die ADD, ADHD, autisme, Asperger e.d. hebben. Deze kinderen zijn namelijk veelal gevoeliger waardoor ze de energie makkelijker oppikken.

Het fijne van een healing is dat ik geen woorden hoef te gebruiken. Dit komt goed van pas bij huilbaby’s. Het is wonderbaarlijk hoe ze mij toelaten in hun energie. Ik forceer niks en laat hen bepalen hoe ver ik mag gaan. Bij baby’s die normaal beweeglijk zijn en niet stil kunnen liggen, ontspannen zich om de energie te ontvangen. Baby’s die met een moeilijke bevalling op de wereld zijn gebracht hebben ook baat bij deze healing. Het helpt om het zieltje in het lichaam te dalen.

imagesHet kan zijn dat de kinderen na een healing symptomen krijgen van griep. Dit is een volkomen natuurlijke reactie van het lichaam. Griep is niet verkeerd, het lichaam laat merken dat het aan het ontgiften is. Volgens Judith Moore activeer ik het DNA (naar meerdere strengen die belangrijk zijn in deze bijzondere tijd), en daarnaast ontdoet het lichaam van toxines.

Deze toxines kunnen verkregen zijn via van de moeder terwijl ze zwanger was. Maar ook na de geboorte door voeding, luchtvervuiling, tandpasta (fluoride!) of dergelijke.

Wees als ouder dan niet ongerust als ze grieperig zijn, dat merken kinderen. Maar wees vooral liefdevol en laat het proces zijn gang gaan.

Bij de wat oudere kinderen kan het leiden tot tijdelijk verergering van de symptomen.

Deze healing is geen wondermiddel dat na een keer meteen de gewenste resultaat geeft. Het is geen agressieve medicijn, dit is Liefde.

Alles is energie. Ook al kun je het niet zien, de resultaten spreken voor zich.

De behandeling

Baby’s. Door middel van handoplegging op het hart en het hoofdje, laat ik de zachte energie in het lichaampje stromen. Ook maak ik gebruik van kristallen. Baby’s worden hierdoor rustig en kijken vaak relaxed om zich heen terwijl ze het toelaten.

Kinderen. Ik merk dat kinderen die wat ouder zijn, niet de rust hebben om te liggen. Deze laat ik gewoon zitten op een stoel. Hierbij is het wel belangrijk dat de voeten de grond kunnen aanraken, voor aarding. Meestal leg ik dan de handen op de schouder, hart en hoofd en daarna op de voeten. Maar dit kan per kind verschillen. Ook laat ik vaak het kind een kristal, of meer, uitzoeken die hij het mooist vinden om vast te houden. Intuïtief kiezen zij de juiste.

chakraVolwassenen. Deze healing mag wat krachtiger en behandel ik dan ook alle chakra’s. Chakra’s zijn energiewielen die elk mens in het lichaam heeft op vaste plekken. Zie plaatje. Dit kost meer tijd. Het idee erachter is om de energie in het lichaam te laten stromen, de ‘qi’. Om zo blokkades op te heffen, van dit leven of van vorige levens.

Op het einde van elke healing reinig ik het lichaam energetisch. Het is belangrijk om hierna wat water te drinken om eventuele hoofdpijn te voorkomen. Deze hoofdpijn kan ontstaan doordat er toxines vrijkomen in het bloed.

Daarnaast wil ik je als persoon ook beter leren kennen zodat ik weet wat je valkuilen zijn en wat je kunt veranderen. De tips en adviezen zijn natuurlijk vrijblijvend, waaronder ook voedingsadvies. Als holistische coach vind ik het belangrijk om je de samenhang van dingen te laten zien. Dat alles met elkaar gebonden is, dat bewust leven een bewuste keus is. Hoe jij de wereld ziet, bepaalt hoe jij in de wereld staat. Dus je hoeft ‘slechts’ je kijk op de wereld te veranderen…

Immers; ‘We zien dingen niet zoals ze zijn. We zien dingen zoals wij zijn’ – Anaïs Nin 

Lees ook: De Avalon ELA-energy

%d bloggers liken dit: