Zo ziet een hamburger van McDonalds er na 14 jaar eruit: hetzelfde

24/04/13 – 13u59  Bron: cbs, The Doctors

© The DoctorsHoe fris ziet een hamburger van de McDonalds er veertien jaar na de aankoopdatum nog uit? Dat wilde ene David Whipple uit de Amerikaanse staat Utah ook weleens weten. Zijn experiment leidt tot het simpele antwoord: krek hetzelfde.

© The Doctors.

Whipple wou dan wel de hoge doses bewaringsmiddelen in fast food aantonen met zijn experiment, maar dat de hamburger er na veertien jaren nog altijd nagenoeg hetzelfde zou uitzien, dat verwachtte hij zelf ook niet. Hij kocht de bewuste burger in een McDonald’s in 1999 en wou die toen een maand bewaren om aan zijn vrienden te bewijzen dat er angstaanjagend veel bewaarmiddelen inzitten.

Hij vergat daarna zijn plannen en twee jaar later botste hij toevallig weer op de hamburger in de zak van een oude jas. Het voedsel zat nog in een papieren zak met de rekening erbij. Toen besloot zijn experiment verder te zetten. Nog eens twaalf jaar verder staat hij er versteld van dat het uitzicht van de hamburger nog niet gewijzigd is. Geen tekenen van schimmel of een vreemd geurtje. Alleen de augurk was ontbonden.

media_xll_5761923David Whipple deed zijn verhaal in het tv-programma The Doctors op CBS. Hij wil zijn kleinkinderen aanmoedigen gezond te eten. “Het is goed dat ze kunnen zien wat er met fast food gebeurt.”

In 2009 deed Joann Bruso een soortgelijk experiment met een Happy Meal van McDonald’s. Na één jaar bleek het eten ook al onveranderd. “Voedsel moet normaal ontbinden, slecht worden en vies ruiken”, schreef ze toen op haar blog. “Dat dat niet gebeurt, bewijst hoe ongezond het is voor kinderen”, concludeerde ook zij.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1620899/2013/04/24/Zo-ziet-een-hamburger-van-McDonald-s-er-na-14-jaar-uit-hetzelfde.dhtml

%d bloggers liken dit: