Raw: Verse Guacamole

Benodigdheden:avocado

– Staafmixer of hakmolentje

– Grote rijpe avocado

– 2 teentjes knoflook

– Halve rode peper

– Sap van een halve limoen

– Pinch Himalaya of Keltisch zeezout. Eventueel wat vers gemalen zwarte peper.

En alles pureren maar. Daarna naar keus, afhankelijk van wat je in huis hebt, nog erbij:

– fijn gesneden blokjes tomaat (zaadlijst verwijderd) of paprika

– fijn gesneden sjalot, rode ui of een lente-/ bosui

– peterselie of koriander

Lekker om je bleekselderij erin te dippen, stukjes paprika of schijfjes komkommer. Als je het verder aanlengt met wat limoensap en olijfolie vierge, kun je het als dressing over je salade gebruiken. Ik vind het heerlijk voor op mijn dehydratorcrackers.

Avocado is rijk aan kalium, het bevat zelfs meer kalium dan een banaan. En het bevat niet de slechte suikers van een banaan. Knoflook werkt antibacterieel. Rode peper is rijk aan vitamine c. Limoensap werkt alkaliserend ondanks de zure smaak. Ongeraffineerd zout bevat meer dan 84 mineralen die van belang zijn voor het lichaam en die deze niet zelf kan aanmaken.

Als dat niet even genieten is!

%d bloggers liken dit: