Galblaas en leverreiniging voor herstel van de hormoonbalans

darmklachten2Dit artikel geeft je inzicht in het belang van een galblaas en leverreiniging bij PCOS klachten. Daarbij vind je onderaan een link waarin de volledige procedure omschreven staat om deze reiniging zelf, thuis uit te voeren. Zo kun je zelf je lichaam diep te reinigen van alle gifstoffen die zich daar in de afgelopen jaren hebben opgestapeld. Dit kan gebeurd zijn door het gebruik van medicijnen, de anticonceptiepil en het gebruik van lichaamsvreemde stoffen in huidverzorgingsproducten en  voorbewerkte voeding.

De galblaas en leverreiniging is vaak de ‘missing link’ bij hormoonklachten om een daadwerkelijke omslag te krijgen van ziekte naar gezondheid. Het is de ervaring dat wanneer de lever en galblaas ontdaan zijn van stenen en gifstoffen die zich daar bevinden, chronische klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens en spijsverteringsklachten echt kunnen verdwijnen.

Deze galblaas en leverreiniging is wereldwijd bekend als beste en meest doeltreffende reiniging om je lichaam te ontdoen van gifstoffen en je zelfherstellend vermogen te activeren. Je hebt geen dure behandelingen of supplementen nodig. Alles is zelf thuis uit te voeren met huis tuin en keukenmiddelen.

Deze reiniging is ontwikkeld door dr. Moritz. Een man die veel onderzoek heeft gedaan naar gezondheid en een hele andere kijk heeft op ziekte en het ontstaan daarvan dan in de westerse wereld gebruikelijk is.

Veel mensen hebben stenen in hun galblaas en nog meer mensen hebben galstenen in de lever. Deze worden vaak niet opgemerkt, totdat de galblaas en leverreiniging wordt uitgevoerd. De oorzaak van deze verontreiniging ligt bij de blootstelling aan gifstoffen in onze westerse samenleving.

In het boek ‘De ongelooflijke galblaas en leverreiniging’ onderbouwt hij een scala aan medische argumenten die de noodzaak van leverreiniging aantonen. Hij benoemt hierin ook onderzoeken die aantonen dat het gebruik van hormonen in de anti-conceptie pil bijdragen aan de ontwikkeling van galstenen (p112 e-book). Ook wordt hier vermeld dat het gebruik van anti-conceptie hormonen de hoeveelheid cholesterol in de spijsvertering verhogen en de galblaasfunctie substantieel verminderd. De galblaas heeft een essentiële functie bij het afbreken en opnemen van voedingsstoffen.

Bij vrouwen met PCOS is aangetoond dat de stof Bisphenol A (BPA) uit plastic verpakkingen lekt in eten en drinken en zo de lever heeft overbelast. Onderzoek laat zien dat vrouwen met PCOS te veel BPA in het lichaam hebben wat de lever niet meer goed kan filteren. Hierdoor wordt dan weer de aanwezigheid van mannelijke hormonen in het lichaam en bijbehorende PCOS klachten verergerd. Ook word een progesteronkuur vaak in de onwenselijke pil vorm voorgeschreven. Progesteron in pilvorm heeft een groot firt pass effect op de lever waardoor de dosering vele malen hoger dient te zijn dan nodig is in het bloed. Dit belast de lever enorm.

Als je bedenkt dat de lever en galblaas verantwoordelijk zijn voor veel essentiële processen in ons lichaam die onze hormoonhuishouding in balans houden, dan besef je al snel hoe belangrijk het is dat deze organen niet vol zitten met stenen en gifstoffen.

Met betrekking tot de hormoonhuishouding heeft de lever de volgende functies in ons lichaam zoals:lever

  • koolhydraatstofwisseling (beinvloedt de bloedsuikerspiegel en energieniveaus)
  • vetstofwisseling (beïnvloedt het lichaamsgewicht)
  • eiwitstofwisseling (de bouwstenen van ons DNA)
  • Suiker afbraak (beïnvloedt de insuline huishouding)
  • detoxificatie van gifstoffen (o.a. hormoonverstorende stoffen zoals BPA).
  • hormoonafbraak (o.a. mannelijke hormonen)
  • opslag van ijzer (betrokken bij de energieproductie en  de stofwisseling)

Wanneer de galblaas niet optimaal functioneert, komt er onvoldoende gal in het spijsverteringskanaal. Hierdoor kan voedsel niet meer volledig wordt afgebroken. Het lichaam is dan niet meer in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Het lichaam krijgt vitamine en mineraal tekorten wat resulteert vermoeidheid en snaaien. Dit is vaak heel herkenbaar bij PCOS klachten. Je hebt dus eigenlijk geen behoefte aan koolhydraten voor energie, maar aan vitaminen en mineralen. Je lichaam reageert hierop door signalen af te geven dat het voeding wil. Maar de meeste voeding die voor ons beschikbaar is, is lege voeding. We hebben voedingsstoffen nodig, die geven ons echte energie en veroorzaken ook geen after dinner dip.

Andere signalen van het lichaam dat je lever en galblaas vol zitten met afvalstoffen kunnen zijn: huidproblemen, vroegtijdige veroudering, spierpijn, regelmatige vermoeidheid, pijntjes hier en daar, vaak verkouden, opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc.

Je kunt je lever en galblaas eenvoudig reinigen. De lever- en galblaas reiniging zoals omschreven door Andreas Moritz duurt niet langer dan 24 uur, de ingrediënten die je nodig hebt zijn: een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en grapefruitsap. In de week ervoor drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galstenen zachter kunnen worden.

Je hoeft in ieder geval geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet. Ga niet experimenteren met receptjes van internet, als je de leverreinigingen wilt doen raad ik je aan om Andreas zijn boek te lezen.

Van essentieel belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn. Het is dan ook echt ongelooflijk dat er bij de meeste mensen na de 2e of 3e keer hele stenen uit komen.

Deze reiniging is vooral heel geschikt na jarenlang medicijngebruik zoals de diane pil, bij oververmoeidheid, huidproblemen en depressies. Het zorgt voor meer helderheid in denken, geeft meer energie en verbeterd de algehele gezondheid en hormoonbalans aanzienlijk. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam kan door deze reiniging weer zijn werk doen. Het is ook heel goed als voorbereiding op een zwangerschap, alleen is het wel zo dat je zwangerschap dient te voorkomen totdat de gehele kuur is afgerond. Je kunt namelijk deze kuur niet doen als je zwanger bent en je kunt de kuur ook niet halverwege onderbreken. Het is daarom wel een hele toewijding, maar zeker de moeite waard als je een echte omslag wilt bereiken in je gezondheid.

De reiniging vraagt om 6 dagen voorbereiding gevolgd door 16-20 uren voor het daadwerkelijke reinigingsproces. Deze reiniging dient dan 6-8 keer herhaald te worden met tussenpozen van minimaal drie weken. Wil je weten hoe je deze reiniging kunt uitvoeren? Kijk op deze pagina voor de uitleg van de volledige reiniging of bestel het volledige boek met alle informatie en achtergronden.

Veel succes met het verbeteren van je gezondheid op natuurlijke wijze!

Bronnen voor het artikel:

Bron: http://www.pcos-solutions.nl/blog/galblaas-en-leverreiniging-voor-herstel-van-de-hormoonbalans/

%d bloggers liken dit: