Rood bietje & Avocado lunch met verse kruiden

Snelle gezonde lunch, ik heb hem net op 😉 Heerlijk, al die verschillende structuren en smaken. Je wordt er gewoon spontaan vrolijk van! Maar dat heb ik al snel van (gezond) eten… Zonder zware after-dinner dip! En ja, je ziet het goed, ik heb het met stokjes gegeten.

Je kan het meisje uit Korea halen, maar niet Korea uit het meisje…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden:

– mandoline (julienne snijder)

– dunschiller

– 1/2 medium bietje, of een kleine

– 1/2 grote rijpe avocado

– Pompoenpitten en/of zonnebloempitten

– Olijfolie Vierge, liefst biologisch

– Chili-/ of cayennepeper

– Himalaya of Keltisch zeezout

– verse groene kruiden, bijvoorbeeld basilicum en/of peterselie.

– optie: het sap van een halve limoen

Snij de avocado in de lengte, op de pit, door midden. Pak de helft zonder pit en haal het vlees met een lepel eruit. Snij dit in kleine blokjes en doe het in een schaaltje. Schil het bietje met de dunschiller en bewerk het verder met de mandoline. De helft van een medium bietje is voldoende.

Gooi nu de rest erover heen; het zout, chili/ cayennepoeder, de pitten en de olijfolie. En tenslotte met de vingers gescheurde blaadjes basilicum en/ of peterselie. Ik heb standaard wat gedroogde bieslook in huis, die heb ik ook erover heen gestrooid.

Goed kauwen en lekker genieten van de smaken!! Rrrrrrrauw!

Btw, je kan het bietje natuurlijk ook door een (biologische) wortel vervangen. Be creative!

Lees ook: How to grow avocado trees from seed

%d bloggers liken dit: