De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering…!

Petra Koelewijn is gediplomeerd hypno- en regressietherapeut. De werking van de menselijke geest, de invloed van de geest op het lichaam en vice versa, hebben al lang haar interesse. Vanaf haar jeugd leest ze boeken over psychologie, oosterse en westerse filosofie, natuurreligies en sjamanisme.

Naast een hectische fulltime baan studeerde ze psychologie. Door vermoeidheid begon ze echter te twijfelen over deze combinatie. Toen ze eens iets las over ‘het-volgen-van-je-hart’, vroeg ze zich af hoe je dat nu eigenlijk doet?
De schrijver van het boek suggereerde jezelf eens de vraag te stellen en dan geconcentreerd te luisteren. Aldus geschiedde; Petra zat op de fiets en keerde een beetje in zichzelf, het stille getik van regendruppels op haar capuchon hielp daarbij.
Ze stelde de vraag aan haar hart (of aan haar onderbewuste, hoe je het ook mag noemen) waarom ze toch zo moe was. Het antwoord kwam gewoon omhoog borrelen: “Ik moet jou de hele tijd volgen en je gaat zo snel, je zou MIJ weleens mogen volgen”. Niet lang daarná koos ze ervoor om van baan en studie te veranderen.

Het volgen van het hart gaat heus niet altijd vanzelf, maar ze merkt dat een flinke dosis nieuwsgierigheid naar jezelf wel helpt. Ook leert ze meer en meer te accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en dat dat niet per definitie goed of slecht is.

Lang heb ik mijn aandacht op mentale processen gericht en dat is nog steeds een passie van me. Maar ik vond het ook eens tijd worden om meer aandacht aan mijn lieve lijf te besteden. We hebben ons lijf hier op aarde ook niet zomaar gekregen, we mogen ons lijf best koesteren.

Nou ja, dat werd ook weer een heel zoek en uitprobeerproces natuurlijk,  In een boekwinkel stond ik een beetje besluiteloos rond te turen en ik stond open voor een boek wat me zou kunnen helpen hiermee.

Heel intuitief pakte ik toen een boek van Andreas Moritz en ik werd absoluut gegrepen door de boodschap, hoe hij tegen ziekte en gezondheid aankijkt, klopt gewoon grotendeels voor mij. Van dat verhaal doe ik hieronder verslag.

“Als ik bij mezelf kan blijven, voelt het vaak gewoon OK en dat is heerlijk. Het is en blijft een boeiend proces van bewustwording en wat is er mooier dan te blijven groeien.

Het geven van hypno- en regressietherapie voelt voor mij als iets dat uit mijn hart komt. En wat is daarin mooier dan contact te maken van mens tot mens, met beide benen op de grond”.

De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering..!

Petra Koelewijn, schrijfster van deze gastcolumn

Zou je het geloven als iemand je vertelde dat je jouw gezondheid en het reinigende vermogen van je lichaam een enorme boost kunt geven met gewone huis-tuin-en-keuken middelen? Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en het mooie is, dat je je lichaam kunt ontdoen van opgestapelde schadelijke stoffen. Dat is iets wat ik zelf heb ervaren.

Ik ben hypno- en regressie therapeut en ik help mensen ontzettend graag met het opruimen van geestelijke rommel. En ik kwam er ook achter dat je op een relatief simpele manier ook oude rommel uit je lijf kunt opruimen.
Jaren geleden sprak ik een sjamaan uit Mexico en hij vertelde me dat we onze ingewanden moesten reinigen met het drinken van sinaasappelsap en olijfolie, dit deden de Azteken ook.

Het echte kwartje hierover viel pas dit jaar, toen ik het boek ‘De Ongelofelijke Lever- & Galblaaszuivering’ las van Andreas Moritz. Een man die veel onderzoek heeft gedaan naar gezondheid en een hele andere kijk heeft op ziekte en het ontstaan daarvan dan in de westerse wereld gebruikelijk is.

In dit boek (zie de link naar BOL.com helemaal onderaan artikel) onderbouwt hij een scala aan medische argumenten die de noodzaak van leverreiniging onderstrepen. Hij gaat zelfs zo ver dat hartklachten en kanker kunnen worden veroorzaakt door een niet goed werkende lever. Dat ik zelf van pijnlijke spierspanningen in mijn middenrif af wilde was voor mij genoeg om te starten met een serie leverreinigingen.

Veel mensen hebben stenen in hun galblaas, een nog groter percentage heeft galstenen in de lever. Deze worden vaak niet opgemerkt. De oorzaak van deze verontreiniging ligt in onze westerse voeding. Ons lijf heeft door de jaren heen heel wat te verduren gehad, het begon al met de medicijnen die we vroeger als al kind kregen bij een simpele keelontsteking.

Toevoegingen en chemische rotzooi zoals e-nummers, geraffineerde suikers, teveel productievlees, pesticiden op ons eten en stress hebben er toe geleid dat onze lever het niet meer aankan.

Er zijn zoveel onnatuurlijke stoffen uit ons systeem af te voeren. De lever is een zeer complex orgaan van ongeveer 1,5 kilo. Het is teveel om alle functies op te noemen.
Maar de lever is o.a.

  • verantwoordelijk voor de distributie, verwerking en het onderhoud van onze hele brandstoffen voorraad (o.a. opslag van glycogeen).
  • daarnaast produceert de lever hormonen en essentiële eiwitten die beïnvloeden hoe het lichaam functioneert, groeit en geneest.
  • de lever breekt afgedankte cellen af en
  • de lever gebruikt enzymen om giftige en schadelijke substanties uit het bloed te filteren en af te voeren via de galstroom.

Kortom, de lever reguleert onze stofwisseling en is in feite één grote schoonmaakfabriek.

De plaats van de lever en de galblaas in het menselijke spijsverteringskanaal.

Als zo’n fabriek de vuilverwerking niet meer aan kan, raakt deze volgepropt met vuilnis, er wordt dan niet meer effectief schoongemaakt. De galstroom stagneert, er ontstaan galstenen die de galkanalen van de lever afsluiten met als gevolg dat je bloed niet meer voldoende wordt ontdaan van schadelijke stoffen.

Een tweede gevolg is dat er onvoldoende gal je spijsverteringsstelsel in stroomt, waardoor je voedsel niet meer volledig wordt afgebroken.

Daardoor is je lichaam niet meer in staat om voldoende gezonde voedingsstoffen en vitaminen op te nemen, ondanks je gewicht, raakt je lijf ondervoed. Dit proces is vaak de oorzaak voor vermoeidheid en snaaien..

Kortom, wanneer je lever zo verstopt raakt, dat het niet meer 100% functioneert, kun je ook niet 100% gezond zijn. Niet helemaal gezond, hoeft natuurlijk niet meteen erg ziek te betekenen. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld: vroegtijdige veroudering, spierpijn, regelmatige vermoeidheid, pijntjes hier en daar, vaak verkouden, opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc.

Je lijf kan de afvalstoffen niet meer goed via de lever afvoeren, deze afvalstoffen kunnen niets anders doen dan zich ophopen tussen je lichaamscellen met alle schadelijke gevolgen van dien. Dit verhaal klinkt dramatisch en volgens mij is dat het ook. Kijk maar gewoon om je heen, veel mensen hebben in meerdere of mindere mate gezondheidsklachten, onze gezondheidszorg is zwaar overbelast.

In de reguliere geneeskunde is men wel bekend met galstenen in de galblaas, de galblaas wordt er dan gewoon uitgehaald. Wat zover ik weet niet erkend wordt, is dat deze galstenen voornamelijk de leverkanalen verstoppen. Deze galstenen bestaan uit samengeklonterde gal, cholesterol, virussen, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en soms ook parasieten.

De manieren om binnen de gezondheidszorg oorzaken van ziektes bij de wortel aan te pakken zijn over het algemeen beperkt. Eveneens de aanpak om ziektes te voorkómen. Het gezondheidssysteem zit vast in de cirkel van meer medicijnen, meer geld verdienen, meer zieke mensen en weer meer medicijnen produceren. Op deze manier raakt het systeem vergiftigd, zo hoeft het met ons lichaam niet te gaan!

Een lever- en galblaas reiniging zoals omschreven door Andreas Moritz duurt niet langer dan 24 uur, de ingrediënten die je nodig hebt zijn: een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en grapefruitsap. In de week ervoor drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galstenen zachter kunnen worden. Deze informatie geef ik om aan te geven dat je relatief simpel je lijf en lever kan ontdoen van verstoppingen.

Je hoeft in ieder geval geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet. Ga niet experimenteren met receptjes van internet, als je de leverreinigingen wilt doen raad ik je aan om Andreas zijn boek te lezen.

Hulda Clark heeft ook een recept voor leverreiniging geschreven. Van essentieel belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn. Het woord ‘Ongelofelijk’ in de titel van het boek, kan ik persoonlijk onderstrepen.
Ik ben zelf begonnen met het proces van reinigen en gezond worden. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de 3eleverreiniging galstenen van 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door, het is werkelijk verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam. Het idee dat mijn lijf daarvan verlost is, werkt enorm bevrijdend!

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom.

Na de 3e leverreiniging merkte ik ineens dat mijn hoofd helderder aanvoelde. Na nog een paar reinigingen is de spierspanning uit mijn middenrif verdwenen, daarnaast ervaar ik nog een aantal verbeteringen. Ik ben me bewuster geworden van voedsel, wat stoppen we allemaal in ons lijf en wat willen we er niet in hebben? Voor mij in ieder geval geen (of zo min mogelijk) schadelijke E nummers en veel minder vlees, zoveel mogelijk eerlijk voedsel.

Ik zeg niet dat we gelijk helemaal zonder farmaceutische middelen moeten leven, als ik mijn been breek ben ik waarschijnlijk wel blij met een pijnstiller. Maar Big Pharma is er niet op uit om ons volledig gezond en onafhankelijk van medicijnen te maken.

Maar het proces van gezond en heel worden heeft alles met bewustzijn te maken. Ga zelf op zoek naar wat je zou kunnen helpen en blijf voelen of de methodes die worden aangereikt goed voor je zijn of niet.

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom. Wellicht zul je intuïtief weten dat je iets heel belangrijks voor jezelf aan het doen bent.

Maar misschien spreekt het je op dit moment nog niet aan. Blijf vooral kritisch als het om je gezondheid gaat. Wij mogen zelf het heft in handen nemen als het over onze gezondheid gaat, we kunnen zelf onze keuzes gaan bepalen.

%d bloggers liken dit: