Over mij

Susan
Naam: Susan ter Riet

Sterrenbeeld: Waterman

Maya Tzolkin: Kin 260, Gele Kosmische Zon

Ik ben blij dat ik dit mag doen, Praktijk Suzi Qi. Het is iets waar ik heel trots op ben. Het is wie ik ben. Ik mag mensen helpen, informeren en genezen in deze bijzondere tijd.

Mensen worden steeds meer bewust. Ik vind dit prachtig om te zien. Mensen zoeken naar alternatieven. Ze zien dat het ‘oude’ niet meer werkt. En ik geloof dat ‘Praktijk Suzi Qi’ daar een hele mooie rol in mag gaan spelen.

Ik ben na mijn VWO, Bedrijfscommunicatie en Digitale Media gaan studeren op de Universiteit van Tilburg. Omdat ik uiteindelijk niks met mijn studie wilde gaan doen, ben ik de opleiding tot healer gaan volgen bij het ‘Instituut voor Mentale en Spirituele Training’ bij Marion Berndsen. Het paste veel beter bij mij, met het gevoel werken. En doordat ik daarnaast werkte als dj had ik genoeg tijd om me verder te gaan verdiepen in holistische genezing. En hier speelt voeding een belangrijke rol in.

Ik was voor mezelf op zoek naar iets dat al-tijd werkt, een soort Universele waarheid. Wat me opviel in het ‘oude’ systeem is dat ‘experts’ in de gezondheid vaak gericht zijn op één onderdeel van het lichaam. Ze behandelen vaak alleen de symptomen. Ik zie symptomen of het ziek zijn als een signaal van het lichaam dat iets niet in orde is. Dat er iets fundamenteels moet veranderen. Je kan door medicijnen tijdelijk een verlichting voelen, maar na een tijdje komt het weer terug. Medicijnen werken vaak maar een aantal jaar. Daarna zou je een hogere dosis moeten nemen of een ander merk waarvan de bijwerkingen op lange termijn nog niet eens bekend zijn. Ofwel, je komt nooit meer van de medicijnen af. Dit wil je kinderen zeker niet aandoen in hun groei. Er moest een andere manier zijn…

Zoals Hippocrates al zei: ‘Let food be your medine and medicine be your food’.

Ik merkte voor mezelf dat het enorm goed werkt. Het vergt wel de nodige verandering. Ik hoop dat mensen het ook niet als een ‘dieet’ zien, maar als een levensstijl. Een dieet is iets wat je tijdelijk doet.

Healing werkt daarbij ondersteunend. Niet is het alleen een verlichting, maar het kan ook daadwerkelijk je visie op de wereld veranderen. Niet zomaar op de een andere dag, maar geleidelijk. Het raakt je diepere lagen aan, daar waar het denken niet bij kan. Oude patronen worden zachtjes losgetrild waardoor er weer, noem het ideeën, gevoel of inspiratie, bij kan. En creativiteit, de nieuwe intelligentie.

Door Levend Bloed Analyse in de praktijk te implementeren, is het plaatje compleet. Door de confrontatie van je eigen bloedbeeld blijf je gemotiveerd. Daarnaast kan door LBA je vooruitgang worden gemonitord. En je kan live meekijken op de laptop.

Door het proces heen voel je de positieve uitwerking. Je krijgt veel meer energie! Je gaat het zelf ervaren.

Deze mooie ontdekking wil ik graag delen met anderen.

Ik sta nu veel bewuster in het leven. En ik creëer mijn eigen waarheid, die van dag tot dag verandert. Immers, alles is aan verandering onderhevig. Alles. Je kan stug in het leven blijven staan en star blijven, maar je kan er ook voor kiezen om mee te deinen met de golven. Ofwel, veranderen…

En ja, ik geloof dat healing en de juiste voeding jou hierbij kunnen helpen. Je ziet je leven ineens stukken helderder en de stappen die je daarvoor moet zetten.

‘Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft’ Deepak Chopra 

Naast alle kennis, zorg ik ook goed voor mezelf met betrekking tot geestelijke rust. Hoewel je nooit ben uitgeleerd, is een balans in je geest natuurlijk van belang. Ik doe dit door yoga en tai chi te beoefenen. In de bos te wandelen, schilderen, (raw) koken, lezen en te mediteren. En natuurlijk, reizen.

Onderweg leer ik veel. Zo leer ik om voor mezelf het leven zo simpel mogelijk te houden. In alle rust. Ik geniet nu veel meer van de kleine dingen. En ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en ben.

In Liefde & Licht,

Susan